Vergi, Maliye, Ekonomi, Sosyal Güvenlik, Ticaret Hukuku Hakkındaki Herşey

Yazarlar

Timur ÇAKMAK

1988 yılında Marmara Üniversitesi Maliye Bölümü’nden mezun oldu. Kariyerine 1989 Yılında Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü’nde denetim elemanı olarak başladı. 1993 yılında yapılan sınavda başarı göstererek Maliye Bakanlığı Hesap Uzmanları Kuruluna atandı. 1993 -2005 yılları arasında Hesap Uzmanları Kurulu’nda görev yaptı. 2002- 2004 yılları arasında ABD Illinois Üniversitesi Muhasebe Bölümünde yüksek lisans yaptı.

2005 Yılında Gelir İdaresi Başkanlığına “Grup Başkanı” olarak atandı ve 2006 yılında Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Daire Başkanlığı görevine getirildi.

Kamu görevi esnasında, OECD ve AB olmak üzere bir çok özellikle çifte vergilendirmeyi önleme anlaşmalarının müzakereleri ve uygulamasından sorumlu olarak görev yapmış, bir çok ÇVÖ Anlaşma müzakeresinde heyet üyesi ve başkanlık görevini yerine getirmiştir. Ayrıca bu İdari görev esnasında özel tüketim vergisi başta olmak üzere belirli sürelerle KDV, Kurumlar Vergisi daire başkanlıkları görevlerini de ayrıca yürütmüştür.

Halen KPMG Türkiye vergi bölümünde şirket ortağı olarak görev yapmakta olup aynı zamanda Bahçeşehir Üniverstesinde part-time vergi muhasebesi ve denetimi dersleri vermektedir.

Timur ÇAKMAK Tüm Yazılar