Vergi, Maliye, Ekonomi, Sosyal Güvenlik, Ticaret Hukuku Hakkındaki Herşey

Makaleler

Faruk ARSLAN
Faruk ARSLAN
671OKUNMA

Sosyal medya platformlarının vergi denetim ve danışmanlık faaliyetiyle iştigal eden firmalarda oluşturduğu büyük değişim: Sen nelere kadirsin LinkedIn

Eskiden vergi denetim ve danışmanlık üzerine çalışan büyük veya küçük firmalar, müşterilerinin gizli bilgilerini sır gibi saklar, kendi “özel iksirlerini” de kimseye aktarmamaları için mükellefleri tembihlerlerdi.  Ancak günümüzde sosyal medya platformların yaygınlaşmasıyla birlikte, şirketler ve bireyler finans, vergi, teşvik gibi birçok hususa dair bilgileri açıkça paylaşmaya başladılar. Sosyal medya, internet siteleri ve diğer dijital mecralar aracılığıyla, şirketler artık yeteneklerini ve vergiden kaçınma gibi stratejilerini kamuya açık bir şekilde sergileme pozisyonuna geçtiler!

Tabii ki bu açık bilgilendirme, rekabeti kızıştırıyor. Denetim ve danışmanlık hizmeti verenler; finansal yeteneklerini ve başarı hikâyelerini paylaşarak, potansiyel müşterilerin dikkatini çekmeye çalışıyorlar. Kimi zaman, vergiden kaçınma stratejileri dahi bu açıklamaların en önemli bir parçası oluyor. Bu durum, diğer rakipleri benzer şekilde açıklamalar yapmaya ve özellikle aynı strateji üzerinden rekabeti artırmaya teşvik ediyor.

Dijital pazarlama teknikleri, şirketlerin ve bireylerin finansal yeteneklerini ve vergiden kaçınma taktiklerini geniş kitlelere duyurmasını sağlıyor. Mesleki kanunlarda yer alan reklam yasağı da dikkate alınarak! İçerik pazarlama ve sosyal medya reklamları gibi stratejilerle, vergi denetim ve danışmanlık firmaları kendilerini rekabetin içinde avantajlı bir konuma getirme çabasındalar.

LinkedIn gibi platformlar sayesinde potansiyel müşteriler, şirketlerin ve bireylerin geçmiş başarılarına ve uzmanlıklarına kolayca erişebiliyorlar. Bu şeffaflık, müşterilerin güvenini kazanmanın önemli bir yolu haline geliyor. Paydaşlar, açıkça sundukları yetenekler ve “özel iksirlerle”, stratejileriyle müşterilere güven verme çabasındalar.

Kamuya açık bilgiler ve şeffaflık son sürat artırıyor. Mesela güncel bir konudan örnek vermek gerekirse en son 2003-2004 yıllarında enflasyon düzeltmesi yapılmış. Google’da arama yaparsanız, çok az sayıda makale ve bir iki tane özelgeye rastlayabilirsiniz o döneme ait. Peki, şu an? Şu an istemediğiniz kadar akışınızda enflasyon düzeltmesi paylaşımı görebilirsiniz, hatta görmek zorundasınız.

Dolayısıyla, eskiden sır gibi saklanan mevzuat yeteneklerinin ve vergiden kaçınma taktiklerinin kamuya açık bir şekilde sunulması, rekabeti kızıştırıyor. Dijital platformlar sayesinde bu açıklamalar geniş kitlelere ulaşıyor ve vergi denetim ve danışmanlık firmalarını daha yaratıcı ve şeffaf olmaya teşvik ediyor. Bu da sonuç olarak müşterilere daha geniş bir seçenek yelpazesi sunuyor ve rekabetin artmasını sağlıyor. Aynı zamanda alt mevzuatın gelişmesine ciddi bir katkı sunuyorlar.

İşin özü: 20 yıl önce parayla satın alabileceğin tüm tecrübe bu devirde çoğunlukla bedava, yeter ki kullanmasını ve uygulamasını bil!

Yorumlarınızı Bize Yazınız

Soru Sor