Vergi, Maliye, Ekonomi, Sosyal Güvenlik, Ticaret Hukuku Hakkındaki Herşey

644OKUNMA

Kimden yanayız

Vergi, devlet (merkezi kamu kurumları ve yerel yönetimler) tarafından sunulan her türlü hizmetin vazgeçilmez temel kaynağıdır. Özgür bir şekilde, hak ve adalet çerçevesinde, güven içinde yaşayabilmemiz eğitim, sağlık, alt yapı ve yerel hizmetlerden mahrum kalmaksızın yararlanabilmemizin yolu devlete ödenen vergilerden geçmektedir. Ödediğimiz vergilerle kamu harcamalarına ve yatırımlarına kaynak sağlarız. Vergi ödedikçe vatandaşlık ödevimizi yerine getirir, hesabımızı doğru bir şekilde verir ve her türlü Kamusal işlemin hesabını sorgulama hakkını ve yetkisini elde ederiz. Vergi ödedikçe medeni toplumların arasında yer alırız. Vergi ödedikçe medeni ve kalkınmış bir toplum olma yolunda adım atmış oluruz.

Vergi, milletin temsilcilerinden oluşan TBMM tarafından konulur veya kaldırılır. Yani vergilendirme yetkisi doğrudan millete ait bir yetkidir. Ve özünde “egemenlik kayıtsız ve şartsız milletindir”. Egemenliğimizin en önemli uygulamalarından biri de kendi kendimizi vergilendirmemizdir. Bu da tamamen kendimiz için, çocuklarımızın geleceği içindir.

Yasalarla konulan verginin uygulanmasında “hukukun üstünlüğü” ilkesinden hareketle vergi ödeyenlerin hakları olduğunu ve bu hakların da vergi yükümlülüğü ile eş değer olduğuna inanırız. Vergi ödeme yükümlüğünün hukukun içinde mükellef haklarına saygılı bir ortamda gerçekleşmesi gerektiğine inanırız.

Vergiyi doğru ödemenin, vergiyi doğru anlamaktan geçtiğine inanırız. Vergiyi doğru anlamak için yasaların genel ruhunu, rakamların ardında yatan gerçekleri objektif bir şekilde bilme hakkımızın olduğu kanısındayız.

Vergiye karşı olarak değil vergiyi anlayarak, haklarımızı bilerek çağdaş topluma katkı sağlama amacındayız.

Kısacası vergide hak ve adaletten yanayız.