Vergi, Maliye, Ekonomi, Sosyal Güvenlik, Ticaret Hukuku Hakkındaki Herşey

Vergi

1368OKUNMA

2014’te VERGİALGI’da Gündeme Gelen Asfalt Vergisi Sorununu Mansur Yavaş Ankara’da Çözdü

Yazarımız H. İbrahim Yumuşak tarafından 2014 yılında internet sitemizde “Nerden Çıktı Bu Asfalt Vergisi?” başlıklı yazısıyla konuyu gündeme getirmişti.

Yazıda sorun şöyle ortaya konulmuştu.

“Son zamanlarda vatandaşla belediyeleri karşı karşıya getiren sorunlar arasında “asfalt vergisi” olarak tabir edilen, hukuken “asfalt katılım bedeli” şeklinde adlandırılan bir tür vergi yer alıyor. Belediyelerin yol ve asfalt müdürlükleri kentin dört bir yanında yaşayan konut sahiplerine gönderilen ihbarnamelerle vatandaştan önceki yıllarda belediyenin yaptığı asfalt hizmetinin maliyetine katılmaları için ihbarnameler dağıtılarak söz konusu tutarları ödemeleri talep edilmektedirler. Binlerce lirayı tutan bu ödeme talepleri, daha önce böyle bir durumla karşılaşmamış olan belediye sakinleri tarafından anlaşılamamakta, duruma tepki gösterilmektedir.”

Geçtiğimiz günlerde Ankara Büyükşehir Belediyesi'nce yapılan yazılı açıklamada, Başkan Mansur Yavaş'ın, Büyükşehir Belediyesi'ne ödenen 'asfalt katılım payları' ile ilgili yeni bir düzenleme yapılması için talimat verdiği belirtildi. Bu kapsamda ilk aşamada, asfalt katılım bedellerinin tahsilatının durdurulduğu, tapulara konulan şerhlerin de kaldırıldığı bildirildi.

Yorumlarınızı Bize Yazınız

Soru Sor