Vergi, Maliye, Ekonomi, Sosyal Güvenlik, Ticaret Hukuku Hakkındaki Herşey

Yazarlar

Yılmaz ARGÜDEN

Dr. Yılmaz ARGÜDEN

Doktora, Stratejik Analizler, Rand Graduate Institute,
(Üstün BaşarıÖdülü) Endüstri Mühendisi, Boğaziçi Üniversitesi,
(Birincilik ve öğrenci liderliği için Rektör Ödülü)

Profil
Çalışma hayatına 1978 yılında Koç Holding Arge Merkezinde başladı. Rand Corporation’da 5 yıl stratejik analizler uzmanı olarak çalıştıktan sonra 3 yıl Dünya Bankasının Krediler Bölümünde Kısım Amirliği yaptı. 1988-90 yılları arasında Toplu Konut ve Kamu Ortaklığı İdaresinde Özelleştirme programının sorumluluğunu yürüttü. 1991 yılında Başbakan Başdanışmanlığı (ekonomi) yaptı.

Çeşitli ülkelerde 50’yi aşkın şirketin yönetim kurullarında görev aldı. Erdemir Yönetim Kurulu Başkanlığı da yaptı.(1997-99)

Halen kurucu ortağı olduğu ARGE bünyesinde çeşitli kuruluşlara rekabet gücünü artırıcı danışmanlık hizmetleri vermektedir. Aynı zamanda dünyanın önde gelen yatırım bankalarından  Rothschild Türkiye’nin Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini de yürütmekte, Boğaziçi Üniversitesi’nde ve Koç Üniversitesi MBA programında Strateji dersi vermektedir. Çeşitli gazete ve dergilerde köşe yazarlığı yapmaktadır. Yirmiyi aşkın yayınlanmış eseri vardır. Yönetim Kurulları ve Yönetişim konusundaki çalışmalarıyla dünyada tanınan, kitapları ve makaleleri birçok dilde yayınlanan Dr. Argüden, Küresel Yönetişim Forumu Yüksek Danışma Kurulu üyeliği ve OECD Özel Sektör Danışma Kurulunun (BIAC) Yönetişim Komitesi Başkan Yardımcılığı gibi uluslararası görevler üstlendi.

Ulusal Ağlar Danışma Kurulu Başkanı seçilerek dünyanın en yaygın sürdürülebilirlik platformu olan UN Global Compact Yönetim Kurulu’nda görev aldı. KalDer, TEGV (Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı), Özel Sektör Gönüllüler Derneği, BÜMED, TESEV (Türkiye Ekonomi ve Sosyal Etüdler Vakfı), Türk-Amerikan ve Türk-Kanada İş Konseyleri gibi birçok sivil toplum kuruluşunun kuruculuğunu ve/veya liderliğini üstlendi.

Stratejik Liderlik, Üstün Vatandaşlık, Seçkin Kariyer gibi birçok ödül sahibi olan Dr. Argüden, yaşam kalitesini yükseltme çalışmaları nedeniyle Dünya Ekonomik Forumu tarafından Geleceğin 100 Global Lideri arasına seçildi.
Halen kurucu ortağı olduğu ARGE bünyesinde çeşitli kuruluşlara rekabet gücünü artırıcı danışmanlık hizmetleri vermektedir.