Vergi, Maliye, Ekonomi, Sosyal Güvenlik, Ticaret Hukuku Hakkındaki Herşey

Yazarlar

Abdulmenaf YAKUT

(For English)
1977 yılında Siirt’de doğdu.

Evli ve iki erkek çocuk babası.

Halen İstanbul’da ikamet ediyor.

1998 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünden mezun oldu.

Şu an Maliye Bakanlığında Vergi Müfettişi olarak çalışmakta.

Türkçe ve Kürtçe’nin yanı sıra İngilizce, Arapça ve Farsça bilmektedir.

Vergi, maliye, muhasebe ve sigorta gibi konularla ilgili olarak çıkan Yaklaşım, Vergi Raporu, Vergi Dünyası, Diyalog ve Maliye ve Sigorta gibi mesleki dergilerde vergi ve vergi muhasebesi konularında onlarca makalesi yayınlanmıştır.

Ayrıca günlük politik, sosyolojik, ekonomik ve uluslararası münasebetlere ilişkin gelişmeler hakkında kaleme aldığı yazılarından bir kısmı Referans, Radikal ve Dünya gibi gazetelerde “misafir kalem” olarak yayınlanmış; Edirne’deki görevi sırasında ise, bu ilde çıkan günlük gazetelerden Gündem, Yenigün ve Hudut gazetelerinde faklı mahlaslarla daimi köşe yazıları yazmıştır.

Halen HÜRSES Gazetesinde kendi adıyla daimi köşe yazarlığı yapmaktadır.

Ayrıca, Gelir İdaresi Başkanlığının tütün mamulleriyle alkollü içki ürünlerine yönelik bir vergi güvenlik mekanizması olarak uygulamakta olduğu bandrol uygulaması hakkında kaleme aldığı ‘Turkey’s Tax Stamp Experience’ başlıklı yazısı; ürünlerin otantikasyonu ile izleme ve takip sistemleri konusunda faaliyet gösteren; bandrol, hologram vb. ürünleri basan dünyadaki belli başlı firmaların kurmuş oldukları Reconniance İnternational adlı kuruluşun çıkarmış olduğu, İngiltere merkezli Tax Stamp News adlı derginin Ağustos 2014 sayısında kapak makalesi olarak yayınlanmıştır.

Siirtliler Vakfında Yönetim Kurulu Üyeliği, Bakırköy-İstanbul merkezli Tüketiciler Derneği (TÜDER) Yönetim Kurulu Üyeliği ve Genel Saymanlığı görevlerini yürütmektedir.

AdresFatih-İSTANBUL
LinkedInAbdulmenaf Yakut (A.Menaf Yakut)
FacebookAbdulmenaf Yakut
BlogspotAbdulmenaf Yakut
Hürses GazetesiAbdulmenaf Yakut
SertifikalarYeminli Mali Müşavir
Bağımsız Denetçi