Vergi, Maliye, Ekonomi, Sosyal Güvenlik, Ticaret Hukuku Hakkındaki Herşey

Kitaplar

2393OKUNMA

Vergi Dünyası

Maliye Hesap Uzmanları Derneği, Aylık Dergi, e-dergi

1981 yılının Eylül ayında birinci sayısı çıkarılan Vergi Dünyası Dergisi, başta hesap uzmanları olmak üzere, akademisyen, maliye, sigorta ve ekonomi konularında uzman değerli yazarların katkıları ile yayın hayatına aralıksız devam emiştir.

Kâr amacı gütmeden, sadece okuyucularını bilgilendirmek ve vergi yazınına katkı sağlamak amacıyla hareket eden Vergi Dünyası Dergisi, Maliye Hesap Uzmanları Derneği bünyesinde kurulmuştur. Kuruluşundaki temel amaç vergi ve maliye yazınına katkı sağlamak, vergi ile ilgilenen tarafların yetişmesini sağlamaktır.

Kendi alanında ilk olan ve büyük zorluklar ile yayın hayatına bağlayan Vergi Dünyası Dergisi, başta dönemin Dernek Başkanı Sayın Sezai ONARAL, Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Sayın Veysi SEVİĞ ile Teknik Sekreter Sayın Bülent SOYLAN ve Sayın Mehmet Ali AKAY olmak üzere tüm hesap uzmanlarının özverili çalışmaları ile çıkarılmıştır.

Vergi Dünyası Dergisi’nin yayın hayatına çıkması ile ilgili olarak Sayın Sezai ONARAL’ın Hesap Uzmanları Kurulu’nun 70. Yıl özel sayısında yayınlanan bir mülakatında derginin kuruluşu ve amacı ile ilgili olarak şunları söylemiştir.

Dergiyi çıkarmaktaki amacımız Hesap Uzmanlarının bilgi birikimi ve tecrübesini kamuoyu ile paylaşacak bir dergi çıkarmaktı. Bunun kararını da o zaman aldık ve birinci sayıyı Eylül 1981’de çıkarmayı başardık.



Dergi çıkarmaya karar verdikten sonra, öncelikle çıkarılacak derginin isminin ne olacağını düşündük ve “Vergi Dünyası” isminde mutabık kaldık. Ondan sonra yazılacak makalelerin içerikleri ve kimlerin yazacağı konusunda çalışmalar yaptık. Hiç yazı yazan olmasa bile kütüphanedeki etütlerin yeterli olacağını düşündük ama bunlara hiçbir zaman gerek olmadı ve gündeme gelmedi. Allah rahmet etsin, eski Üstadların hepsi sonradan çok destek oldular.

Hazırlıkları tamamladıktan sonra ilk sayımızı Eylül 1981’de çıkarmayı başardık. Dernek yönetimi olarak da 4 prensip benimsedik ve bunları uygulamaya koyduk.

-   1 inci prensip; yönetim kurulu üyeleri yazı yazmayacaktı.
-   2 nci prensip; hiç reklam alınmayacaktı.
3 üncü prensip; süratle iktisadi işletme kurulacaktı.
- 4 üncü prensip; yazıların içerisinde mutlaka bir tane ekonomik konularla ilgili yazı, bir tane de muhasebecilere hitap edecek yazı olacaktı.

İlk sayımızda 1.000 adet basmayı düşünürken, sonradan ek baskılarla 10.000 adete ulaştık. İyi bir fırsat yakaladığımızı ve önemli bir ihtiyacı karşıladığımızı gördük.

Vergi Dünyası; hem kalitesi ve hem de yüksek standardı ile herkes tarafından beğenildi ve kabul gördü. Vergi Dünyası’nın daha sonra da yaşaması için O’nu gençlere devrettik. Emaneti alan gençler de O’nu yaşatmaya devam ettiler ve sonradan pek çok benzerleri ortaya çıksa da bugünlere getirmeyi başardılar. Gerek bu süreçte emeği geçenlere ve gerekse kuruluş aşamasında katkıları yadsınamayacak olan arkadaşlarımıza ve Üstadlarımıza teşekkür ediyoruz. Camiamıza da bize ilk günden itibaren verdikleri destek için şükranlarımızı sunuyoruz.



Vergi Dünyası’ndan sonra birçok örnekleri hep beraber gördük. Belki bizim ilk göz ağrımız olduğu için de böyle düşünebiliriz ancak gerçek olan şu ki; Vergi Dünyası’nın hepsinden daha kaliteli olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.



Vergi Dünyası gibi, alanında öncü ve yol gösterici olan, kalitesi ve seviyesinden hiç taviz vermeden neredeyse 34 yıllık bir süreyi geride bırakılmasını sağlayan bir yayının bu başarısının arkasında elbette ki, Hesap Uzmanları Kurulu ve O’nun saygın ve değerli mensupları ile bilgi birikimi, deneyim, çalışma azmi ve etik değerleri ile oluşturdukları “Kurum Kültürü” bulunmaktadır



Vergi Dünyası Dergisi, Hesap Uzmanları Camiasının üst düzeydeki seviye ve kalitesini gösteriyor. Bunun kaderinin de Kurulumuz gibi olmamasını diliyor; günümüzdeki zor şartlara rağmen, Kurum Kültürünün yaşatılması ve aktarılması konusunda ilave etkinliklere de yer vererek bu çabayı sürdürenleri kutluyorum.

Yorumlarınızı Bize Yazınız

Soru Sor